Energietoeslag voor inwoners met laag inkomen

De energietoeslag is geld dat u krijgt om uw rekeningen voor gas en elektriciteit te betalen.

 


 

Energietoeslag 2023 

De wet energietoeslag 2023 is aangenomen. Op dit moment kan de energietoeslag voor 2023 nog niet worden aangevraagd. We zijn druk bezig met de voorbereidingen. We starten zo snel mogelijk met het automatisch toekennen van de energietoeslag aan huishoudens die voor 2022 ook de energietoeslag kregen. Er wordt hierbij gecontroleerd of u nog steeds aan de voorwaarden voldoet. We verwachten dat we de energietoeslag voor het einde van het jaar uit te kunnen betalen. Zodra er meer bekend is over het aanvragen van de energietoeslag en de automatische uitbetaling, leest u dat op deze pagina.

 

 

Let op! De aanvraagtermijn voor de energietoeslag 2022 is gesloten.

Om huishoudens met een laag inkomen te ondersteunen, verhoogt de gemeente de energietoeslag 2022 met € 500 voor huishoudens in Rhenen met een inkomen tot 120% van de toepasselijke bijstandsnorm. De extra € 500 is in april uitbetaald aan huishoudens met een bijstandsuitkering/ IOAW/ IOAZ/ AIO en in mei aan huishoudens die de energietoeslag 2022 hebben ontvangen door een aanvraag met de Cunerapas of via GezondVerzekerd.

Huishoudens die de energietoeslag 2022 hebben ontvangen en een inkomen hebben dat ligt tussen 120% en 150% van de toepasselijke bijstandsnorm ontvangen geen verhoging.

Nieuwe aanvragen voor de energietoeslag 2022 zijn niet meer mogelijk. U kon de Energietoeslag 2022 aanvragen tot en met 31 januari 2022. Aanvragen die zijn ingediend voor 01-02-23 worden afgehandeld.

 

Wilt u energie besparen?

Wilt u energie besparen maar weet u niet goed hoe? Kijk dan eens voor tips op geldfit.nl/energie

 


Heeft u betalingsproblemen?

Kunt u nu uw energierekening al niet meer betalen of heeft u al schulden? Neem dan contact op met het Budgetloket. Zij kunnen u helpen om uw financiën weer onder controle te krijgen. Zij zijn bereikbaar via (0318) 53 88 30 of via e-mail budgetloket@veenendaal.nl.