Informatie over de Cunerapas

De Cunerapas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in de gemeente Rhenen. Benieuwd of u in aanmerking komt voor een Cunerapas? Vul uw gegevens in op de aanvraagpagina.

Ga naar het aanvraagformulier


 

Wat kunt u allemaal met de Cunerapas?

Op de Cunerapas staan tegoeden die u voor verschillende producten en activiteiten kunt gebruiken. Er is genoeg te doen voor jong en oud! Hieronder ziet u welke regelingen er zijn. Klik erop om meer informatie te krijgen over de regelingen.


Hoe vraagt u een Cunerapas aan?

De Cunerapas kunt u na 1 december 2021 via onze website aanvragen. We laten op de website weten wanneer u hem kunt aanvragen. Houd onze website dus in de gaten!

Ga naar het aanvraagformulier


Hoe vindt u de leukste kortingsacties en tegoedbestedingen?

Het is mogelijk om het aanbod te filteren. Op de aanbodpagina kunt u kiezen voor een kortingsactie of tegoedbesteding, een categorie, een plaats, kenmerken en een leeftijdscategorie.

Er zijn drie leeftijdscategorieën:

Klik op een van de categorieën om het aanbod daarbij te bekijken.


Wat zijn de spelregels?

Om een aanvraag te doen voor de Cunerapas moet u 18 jaar of ouder zijn. De Cunerapas is alleen bedoeld voor inwoners van de gemeente Rhenen.

We kijken zorgvuldig of uw aanvraag voor de Cunerapas voldoet aan de voorwaarden. U krijgt binnen acht weken een e-mail, waarin we laten weten of uw aanvraag is goedgekeurd of afgewezen.

Ruilen en retour

Artikelen die u met de pas hebt gekocht, mogen alleen geruild worden voor een ander (onbeschadigd) exemplaar van hetzelfde artikel, of voor artikelen die evenveel kosten én binnen de regelingen vallen.

Bijvoorbeeld: u mag een computer niet ruilen voor een wasmachine die even duur is, maar wel voor een computer van een ander merk, die even duur is. Een woordenboek kunt u niet ruilen voor krasloten, maar wel voor een etui.

U kunt artikelen niet terugbrengen om er contant geld voor te krijgen.

Communicatie

Informatie over de Cunerapas sturen we via de mail. Daarom moet u uw e-mailadres doorgeven voor het aanmaken van een persoonlijk account. 

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Alle vergoedingen voor sport en cultuur voor kinderen lopen via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wilt u een vergoeding voor sport of cultuur voor uw kind(eren) krijgen? Dan kunt u een aanvraag doen via de website van de Cunerapas. Bureau Minimaregelingen stuurt u een mail als uw aanvraag is goedgekeurd.


Heeft u in 2021 al gebruik gemaakt van de minimaregelingen?

Bijna iedereen die in 2021 gebruik heeft gemaakt van de minimaregelingen krijgt automatisch een Cunerapas. Als u deze automatisch krijgt, ontvangt u daarover een brief of e-mail. U hoeft dan zelf niks te regelen.

Als u geen brief of e-mail heeft gekregen of als in de brief of e-mail staat dat u de Cunerapas niet automatisch krijgt, moet u zelf een aanvraag doen. U kunt de Cunerapas aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen.

Vanaf 1 december 2021 kunt u uw Cunerapas gebruiken, alle tegoeden staan er dan op. Deze periode loopt tot 30 juni 2023, dat betekent dat u ongeveer 1,5 jaar met deze tegoeden moet doen. Besteed het dus niet in één keer!

Heb je vragen over de Cunerapas?

Wij beantwoorden ze graag!